HTML

Terrormédia

"Van az igazság, meg van a magasabb értelmű igazság. Van a kevesek igazsága, és van a többség igazsága. Van igazság a szerencsejátékban, és van igazság Marx Tőkéjében vagy Hitler Mein Kampfjában is. Mindenben van igazság, kivéve a tömegtájékoztatást. " Albert Kamu

Nyilatkozat:

Az oldalon található történetek és személyek a képzelet szüleményei (azok is, amik valós személyeken vagy eseményeken alapulnak).

Címkék

Misi

Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett magyar hazátok.

Tamás gőzmozdony kalandjai Fides szigetén

2014.06.01. 12:52 :: Lichtenstein

 Tamás egy fiatal, kék gőzmozdony volt, aki a Magyar Államvasutaknak dolgozott Fides szigetén. Az volt a feladata, hogy szerelvényeket húzzon vagy toljon a Kövér Ellenőr utasításai szerint.

thomas-the-tank-engine-pic-pa-852681578.jpg

 

 Minden mozdony a Kövér Ellenőrnek engedelmeskedett, aki nagyon szigorúan ellenőrzött minden feladatot, és gyakran megfeddte a rosszalkodó mozdonyokat. Orbán Viktornak* hívták, az idősebb mozdonyok pedig “fasiszta pribéknek” nevezték a háta mögött. Tamás és a többi fiatal mozdony nem tudták mit is jelent ez. Volt nekik elég gondjuk enélkül is! Be kellett tartaniuk a napról napra szorosabbá váló menetrendet, pedig egyre kisebbek voltak a szénadagok. Tudjátok gyerekek, ha a mozdonynak nem adnak elég szenet, akkor először lelassul, aztán megdöglik. Ezért aztán a mozdonyok nagyon szorgosan dolgoztak, hogy megkapják a Kövér Ellenőrtől az adagjaikat.

Volt persze néhány kivételes helyzetben lévő mozdony, mint például a Peti.

Peti, ez a kis csenevész, golyófejű gőzös a legfinomabb mecseki feketeszén brikettekből kapott, pedig csak az volt a feladata, hogy szépen fütyüljön a kövér ellenőr sajtótájékoztatóin. Peti gőzöst persze mindenki utálta, ezért külön kocsiszínben kellett tartani, nehogy a többi mozdony kárt tegyen benne. Maga a Kövér Ellenőr sem kedvelte igazán, csak azért tartotta ilyen jól, mert bármit hajlandó volt elfütyülni.

Erre pedig nagy szüksége volt a Kövér Ellenőrnek kedves gyerekek, mert a Kövér Ellenőr az ellenőrzésen és a zabáláson kívül nem nagyon értett semmihez. Fiatalabb korában tudott focizni valamennyire, de amióta meghízott csak stadionokat tud építeni már. A stadionok viszont sokba kerülnek, ezért tovább kellett csökkentenie a mozdonykák szénadagjait, akik amúgy is rozsdásra vontatták a belüket.

Egy nap, még műszak előtt megjelent a Kövér Ellenőr a mozdonyoknál a kocsiszínben, és ezt mondta:

- Nagyszerű hírem van nektek, kedves barátaim. Megszorongattam a multinacionális szénbányákat. Mostantól 20%-kal olcsóbb lesz a szén! Na mit szóltok?

Hej, de örültek a mozdonyok! Sípoltak, fújtak, hurráztak örömükben, csak az öreg Füsti nem szólt semmit.

- Füsti, te miért lógatod így az orrod? Tán nem örülsz az olcsóbb szénnek?- kérdezte Tamás.

- Nézd Tamás... A szenet eddig is a Kövér Ellenőrön keresztül kaptuk a munkánkért cserébe. Ő irányítja a vasúttársaságot, ezért az ő munkája határozza meg a mi munkánk értékét. A munkánk viszont már nem termel elegendő értéket ahhoz, hogy meg tudjuk venni a szenet azon az áron, amin más társaságok mozdonyai könnyedén megveszik. Ezért a Kövér Ellenőrnek erőszakkal kell rávennie a bányatársaságokat, hogy adják nekünk olcsóbban a szenet. Ha nem ezt tenné, sokan közülünk nem tudnánk reggel munkába indulni, és egyértelműen kiderülne, hogy a Kövér Ellenőr milyen csapnivaló munkát végez. Persze, ezt nem lehet örökké csinálni, a bányászoknak is meg kell venniük a napi zsemléjüket, előbb utóbb nem marad kit kirabolni, és akkor összeomlik az egész rendszer. Tudod Tamás, én még vittem kaviárt Gorbacsovnak... jól emlékszem azokra az időkre. Minden erőszakra épített gazdaság összeomlik, és ettől retteg ez az arrogáns hájpacni is, mert tudja, hogy ő nem fogja megúszni egy kis krími kiruccanással!

Tamás és a többi mozdony halálra sápadtan, tátott szájjal bámulta Füstit. Füsti zavartan nevetett egyet, majd füttyentett a sípjával. Másnap a Kövér Ellenőr emberei szétvágták az udvaron és eladták ócskavasnak.

 A szén tényleg olcsóbb lett, a mozdonyok pedig megkönnyebbülten dolgoztak tovább. Nagyon bosszantotta őket ugyanis Füsti állandó locsogása. Ezután békésen tértek nyugovóra minden este, mert már senki sem traktálta őket kényelmetlen igazságokkal.* Kedves Gyerekek! Néha az írók a valós életből emelnek át műveikbe mondjuk olyan neveket, mint "Orbán" vagy "Viktor", mert maguktól nem jut eszükbe semmi. De ez ne tévesszen meg titeket! Éberség gyerekek, éberség!

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság fidesz csőd

A bejegyzés trackback címe:

https://terrormedia.blog.hu/api/trackback/id/tr286245781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.