HTML

Terrormédia

"Van az igazság, meg van a magasabb értelmű igazság. Van a kevesek igazsága, és van a többség igazsága. Van igazság a szerencsejátékban, és van igazság Marx Tőkéjében vagy Hitler Mein Kampfjában is. Mindenben van igazság, kivéve a tömegtájékoztatást. " Albert Kamu

Nyilatkozat:

Az oldalon található történetek és személyek a képzelet szüleményei (azok is, amik valós személyeken vagy eseményeken alapulnak).

Címkék

Misi

Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett magyar hazátok.

Egy szomorú vasárnap délelőtt története

2014.06.11. 03:45 :: Lichtenstein

Egy nap Orbán Viktor magányosan ébredt fel az ágyában. A felesége, Anikó asszony már korábban felkelt, elvitte a gyerekeket templomba. Orbánt természetesen nem keltette fel senki, hiszen korábban már többször is kijelentette családjának, hogy ő olyan mint Géza fejedelem, akár két istent is imádhat. Az egy igaz Istent, és persze a futballt. Ezen a reggelen is ennek a másik istennek hódolt a miniszterelnök, így bekapcsolta tévét, hogy megnézze a világ túlsó feléről sugárzott közvetítést. 

pancho.jpg

A szorgos miniszterelnök kizárólag vasárnap engedélyezett magának pihenést, és ezen a napon nem tagadhatta meg magától legnagyobb szenvedélyét, a focit egy szokványos reggeli mise miatt. Fel kellett erősítenie a tévé hangerejét, mert a szomszédos stadionban is meccs volt, és a zaj elnyomta a közvetítést. Orbán a maximumra tekerte a hangerőt, de még mindig nem értette, mit mond a narrátor. Odacsoszogott a nyitott ablakhoz, és kinézett. Tekintete végigfutott az organikus építészet remekén. Beleszürcsölt a kávéjába, amit az egyik lányától kapott macis bögréből ivott.

- Minek is rakattam ezt az átkozott stadiont ide...- dünnyögte, majd becsukta az ablakot, és elindult visszafelé. A nagy csoszogás közben a rajta lévő fél pár papucs másik példányát kereste a földön. Azon tűnődött, hogy milyen naivan képzelte el, hogy itt lesz a szomszédban a stadion, és bármikor átmehet lepacsizni bármelyik világhírű játékossal. Álmában sem gondolta volna, hogy az MB 2-es mérkőzésről részegen kitámolygó szurkolók majd Anikó asszony virágágyásába fognak okádni. Vagy belekakilnak Blöki házába.

Ember tervez, Isten végez... - morogta, miközben lábára húzta a megtalált papucsot. Szívecskés volt, a másik lányától kapta. Eszébe jutott, amikor Semjén Zsolt egy borospincében részegen megkérdezte tőle, hogy miért hagyja, hogy otthon "a picsák a fejére nőjenek." Maga elé motyogta azt, amit akkor mondott neki.

-Nézd Zsolti, én a munkában kiordibálom magam, otthon már nem akarok konfliktust.

Üveges tekintetével már más világokban járt. Mégsem Anikót, hanem az Ungár Klárát vette el, akiről kiderült, hogy nem is leszbikus. Aztán megcsörrent a telefon. Ferdinánd volt az, az állateledel gyárból. Orbán ugyanis egy állateledelgyárba fektette vagyonának egy részét. Szóval ez a Ferdinánd nevű üzemvezető hívta, hogy beszorult egy kanpatkány a darálóba, és áll a termelés, nem fogják tudni teljesíteni a megrendeléseket.

-De Ferdinánd, az ég szerelmére, miért engem hívsz ezzel?! Oldjátok meg, vasárnap van, én ma nem dolgozok.

-Be kéne jönni miniszterelnököm, nagyon nagy kanpatkányról van szó, áll az egész cécó, mindenki tanácstalan, itt már csak te tudsz segíteni.

-De Ferdinánd, nem gondolod, hogy abszurd, hogy ezzel nekem kell foglalkozni?!

Ferdinánd hallgatott, Orbán letörten kikapcsolta a tévét, és jelezte az üzemvezetőnek, hogy hamarosan ott lesz. Fel akarta venni a kedvenc melegítőjét, de csak a macisat találta meg, amit a lányaitól kapott. Szomorúan sétált ki a kertbe az autójához.

-Már megint a petúniákra okádtak! - hörögte, majd kinyitotta a garázsajtót. Ekkor valahonnan a magasból fejbe találta egy félig megivott dobozos sör. A megtántorodott Orbán felnézett a stadion tetejére, és látta a röhögve elrohanó fiatalokat.

- A kurva anyátokat, ti átkozott kis suhancok, gyertek csak le ide, itt legénykedjetek! - kiabálta magából kikelve, de a tető felől nem érkezett válasz. Orbán elhatározta, hogy a következő ciklusban elviteti a stadiont Angyalföldre, oda való egy ilyen prolimágnes. 

A gyárban már várta az üzemvezető.

-Tudod miniszterelnököm - mondta - mi itt mindenféle dolgokat beledarálunk a kutyatápba. Kígyót, békát, macskát, kutyát, egeret vagy a Lázár zsákjait, amiket le szokott küldeni néha. Ez a nagy daráló bármit ledarál, amit beledobnak, és egy könnyen formálható, jellegtelen masszát csinál belőle.

-Ez a daráló olyan mint a Fidesz! - csúszott ki Orbán száján az igaz gondolat, de az üzemvezető úgy csinált, mintha nem hallotta volna.

Ferdinánd ezután megmutatta a lyukat, ahol bedobták a nagy kanpatkányt. Orbán benézett a kis zseblámpájával, de semmit sem látott.

-Ferdinánd bátyám, ebben nincs semmi.

-Miniszterelnököm, az pedig lehetetlen. - válaszolta az üzemvezető, majd ő is belenézett. A gépből egyszerűen eltűntek a pengék, a patkány pedig ott hevert a daráló alján.

-Ellopták. - hüledezett az üzemvezető.

-Ellopták. - utánozta Orbán gúnyosan az üzemvezető beszédét - Ferdinánd bátyám, maga egy ritka nagy balfasz, nem gondolkodott még rajta, hogy politikai karriert csináljon? Mindent levonunk a fizetéséből, erre számítson.

Mire Orbán hazaért, már mindenki otthon volt. Ekkor jutott eszébe, hogy a daráló alkatrészeit ő adta kölcsön lánya egyik udvarlójának, hogy valami vitás ügyét elintézhesse vele. Felhívta az üzemvezető irodáját, de már csak a titkárnője vette fel a kagylót, sírva. Azt mondta, hogy főnöke belépett a Fideszbe, majd könnyek között bontotta a vonalat. 

Orbán eltűnődött a darálón, a stadionon és a Fideszen. Az országra gondolt és a felelősségre, ami miniszterelnöki vállait nyomja. Aztán a tévére nézett, és észrevette, hogy nem kapcsolta ki amikor elment, csak megállította a set-top boxon az adást. A meccset tehát mégis megnézheti, mintha mis sem történt volna.

Megnyugodva vette tudomásul, hogy végül megint jól alakultak a dolgok, ritka szerencsés csillagzat alatt született. Megpuszilta Anikó asszonyt, és megkérdezte, mi lesz ebédre, aztán megnyomta a lejátszás gombot.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz csőd

A bejegyzés trackback címe:

https://terrormedia.blog.hu/api/trackback/id/tr496294282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.