HTML

Terrormédia

"Van az igazság, meg van a magasabb értelmű igazság. Van a kevesek igazsága, és van a többség igazsága. Van igazság a szerencsejátékban, és van igazság Marx Tőkéjében vagy Hitler Mein Kampfjában is. Mindenben van igazság, kivéve a tömegtájékoztatást. " Albert Kamu

Nyilatkozat:

Az oldalon található történetek és személyek a képzelet szüleményei (azok is, amik valós személyeken vagy eseményeken alapulnak).

Címkék

Misi

Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett magyar hazátok.

Még több adó, még több szeretet

2007.11.13. 21:33 :: Lichtenstein

"Új adókat vezet be a kormány, a régiek további emelése helyett." - foglalta össze a kormány "Még több adó, még több szeretet" fantázianevű programját Daróczi Dávid, Szmeagol-díjas kormányszóvivő.

"Több tucat munkanélküli bölcsész dolgozott az új adófajták kidolgozásán, de végül nem maradt el az eredmény. Amennyiben van még valami az országban amin nincs legalább 20% adó, az csakis a véletlen műve lehet, és az új törvények értelmében, ha valaki ilyen jellegű felfedezést tesz, azt köteles bejelenteni a pénzügyminisztérium 06-90-666-666-os telefonszámán." - nyilatkozta a szóvivő. A sajtótájékoztatót Nyers Rezső bekiabálásai többször is megzavarták ("Ez az! Addig üsd a kulákot, amíg meleg!"), így a biztonságiak végül elvezették az idősklori szenilitásban szenvedő exkommunistát. Ezt követően Veres János pénzügyminiszter rövid szónoklatban cáfolta meg azt a közgazdasági tévhitet, miszerint az adók valamiképp fékezik a gazdaságot. "Én magam, csak ma 5 készlet új alufelnit vettem a Mercedesemre. Ez a pénz tíz átlagos magyar család gyermekeinek éves iskolai költségét pótolja ki a gazdaságban. A lényeg az, hogy az adóbevétélek nagy állami projekteken keresztül politikusokhoz és  nagyvállakozókhoz kerülnek, és az ő fogyasztói döntéseiken keresztül végeredményben élénkítik a gazdaságot. Remélem nem kell senkinek sem elmagyaráznom, hogy egy drága hifi, vagy egy sportautó mennyivel jobban növeli az innovációt, mint párszáz nyugdíjas olcsó vacsorája. Több SZDSZ, több innováció."- mondta Veres. Alább látható az új adótörvények rövid összefoglalója:

Véradó

Minden magyar állampolgár köteles évente két liter saját vért beszolgáltatni az államnak. A vért külföldön értékesítik, és a bevétel egy részét az országgyűlés árváit segítő alapítvány számlájára utalják. A véradó Veres János szerint remek ötlet, hiszen egzisztenciális szinttől függetlenül mindenkitől beszedhető. A véradó alól mentességet kapnak az országgyűlési és az önkormányzati képviselők, valamint a gazdag emberek.  "Nem akarunk sápadt embereket látni a parlamentben." - mondta Szili Katalin házelnök. A véradó elmulasztása többszázezer forintos büntetést von maga után.

Fingadó

Veres szerint helytelen, hogy egyesek büntetlenül növelhetik hazánk üvegházhatást növelő gázkibocsátását. A notórius szellentőket véletlenszerű razziák során bélszondákkal fogja ellenőrizni az APEH. Aki túllépi a kritikus határértéket, a bélgáztöblettel arányos járulékot fog befizetni a hatóság számlájára.

Szegénységi adó

"A szegény emberek rossz hatással vannak hazánk turisztikai vonzerejére, és mindennapok során is rossz érzést keltenek bennünk. A szegénységi adó kivállóan motiválhatja majd ezeket az embereket, hogy jobban figyeljenek a karrierjükre." - mondta Veres János. Mivel a bevallott jövedelem nálunk nem tükrözi a tényleges anyagi helyzetet, a szegénységi szintet a rossz fogak, és a márkátlan, régi kopott ruhák mennyisége alapján fogja az APEH felmérni. Akitől már nincs mit elvenni, annak előre elárverezik a belső szerveit.

Veres kijelentette, hogy továbbra is rengeteg új megoldáson dolgoznak, ami csökkentené az államháztartás hiányát. A minisztériumban dolgozó bölcsészek olyan örökbecsű filmekből merítenek ihletet mint a "Zöld szója" vagy a "Logan futása". A sajtótájékoztató második felében Gyurcsány Ferencnek kellett volna informálni az újságírókat az ország gazdasági helyzetéről, ám amikor a miniszterelnök megkérdezte, hogy elmondja-e az igazat, vagy táncoljon inkább, mindenki a táncra szavazott. A kormányfő az Army of lovers Crucified című számára adta elő produkcióját, Jean Pierre fürdőkádas jelenetét imitálva.

29 komment

Címkék: politika csőd

A bejegyzés trackback címe:

https://terrormedia.blog.hu/api/trackback/id/tr70228316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masterblaster 2007.11.15. 03:20:51

Ez nagyon gyenge. Ha nincs humorod, ne próbálj meg poénos lenni.

smyle 2007.11.15. 04:33:55

Inkább te vagy gyenge, ha nem érted az írást.

Rég nem olvastam ilyen aktuális és igaz véleményt kifejező írást, amivel egyet is értek.
Köszönet érte, jót derültem rajta!
Hamár az igazi életkörülmények folyamatos romlásán (gyk.: adók és egyéb díjak) csak sírni lehet...
és akkor még úgy adják el a dolgot, hogy ők jót tesznek. BROÁF

Erősebb és kritikusabb hangnemre van szükség a médiában!
Csak így tovább!

0xFFFF 2007.11.15. 05:04:21

Tévedés smyle ! Itt már nem kritikára van szükség, mert lepereg. Itt kérlekszépen arra van szükség.........[Btk. okán kipontozva.]

undokhelikopter 2007.11.15. 07:16:56

Nagyon vicces........ lehetne, ha nem lenne ennyire igaz!
Ezt a fenti mondatot írjuk majd januárban erre a bejegyzésre :D

Egry G. 2007.11.15. 07:58:41

Hát aki viccesnek találja amit a szerző Nyers Rezsővel művel, az érje meg, hogy nyolcvanon túl, visszavonultan az aktív politizálástól jött-ment bloggerek fasisztázzák, buzizzák, pedofilozzák (stb.)
A többi meg szimplán humortalan, igaz a Sas-kabaré és a Fábry show országában ez trendi. (Persze az sem ártana ha az idei adótörvények legalább tényleg bevezettek volna valami jó kis új adót, de most még éppen ez sem sikerült.)

Yeto 2007.11.15. 08:06:24

A véradóról eszembe jutott egy amcsi sci fi novella. Ledobják az atombombát, kicsit szétesik az ország, de az adóhatóság persze megmarad és működik. Elkapnak egy ürgét, kivallatják, hogy mennyi volt előző évben a fizetése, kiderül, hogy még nem fizette meg az adót utána (gondolom márciusban bombáztak), erre közlik vele, hogy akkor x ideig sitten lesz, és mindennap ad annyi vért, hogy épp ne haljon bele, és így letudhatja az adótartozását. Ugyanis a vérből csinálják a pótkaját a népnek. Jó mi?

kex 2007.11.15. 08:06:36

Ezzel az a baj, hogy se nem igaz, se nem vicces.

RnYk 2007.11.15. 08:19:40

Szerintem humor van benne...
Görbe tükör ez a "vezetinknek", lászanak is benne rendesen... Kár, hogy vakok ők erre maximálisan...

Énnekem meg el lehet húzni eből a kurv@ országból :D Az adómat szeretik máshol is. Itt élnem nem lehet, halni meg haljon az akinek két anyja van!

maydayray 2007.11.15. 08:33:53

én bölcsész vagyok :-), de ez akkor is vicces és jó és sajnos aktuális. de jó, hogy már nem otthon élek.

azta 2007.11.15. 08:41:14

a fingadó jogos lenne szerintem. vannak bizonyos (CO2 pl.)kvótáink, amiket ha nem töltünk ki, akkor eladhatjuk. de ha telefingjuk az országot, bevételtől esünk el. támogatom a fingadót.

Majdnem 2007.11.15. 09:21:19

hogy megoszlik a győzőpárti és a konzervatív csapat alapvéleménye :)

endree 2007.11.15. 09:53:26

lehet, hogy ma még vicces, de ezekről az idióta politikusokról még azt is el tudom képzelni, hogy ötletet merítenek belőle, és a jövőben már nem is lesz annyira vicces.

Marhácska 2007.11.15. 09:53:48

Fingadó mikor lesz?
Pöcsfejek...

Marhácska 2007.11.15. 10:01:59

Szerintem minden SZART amit máshol nem engednek leadni BPTV-n fossák

hammer 2007.11.15. 10:14:37

Qrva jó!!! Ez a "reformok" egyenes folytatása:) Mi nem tetszik?

grupi 2007.11.15. 10:35:21

Nincs semmi baj az írással.
Akit zavar a fing adó, az önmaga gyüjtse be és mint biógázt értékesítse a honatyák irányába, vagy eregessen vele szadeszes-pa-dödös léggömböket.
Én addig is megyek vér-adózni.

Gejza 2007.11.15. 10:37:04

Értem én, hogy mi váltotta ki az írást és van benne némi igazság, de maga "mű" nagyon béna és csak próbál humoros/ironikus/cinikus lenni.

Egyébként meg: Crucified

Netuddki. 2007.11.15. 10:40:51

Januártól bevezetik a bab, sárgaborsó után a hüvelyesek jövedéki adóját. Valamint kiterjesztik ezen termékekre a környezetvédelmi termékdíjat is.
A ezekután beszedett adótöbbletből finanszírozzák a képviselők számlavásárlásait a költségelszámoláshoz.

Marhácska 2007.11.15. 10:42:28

Most látom, hogy FIngadó tényleg szerepel pedig azt csak heccből írtam :DDDD

Dr. Stein (törölt) 2007.11.15. 18:12:31

Látom, ismét összejött a Ki a Humorral a Netről (KaHaN) társaság krémje. Gondolom, a Heti Hetes kacagtató poénbombái után már túl katartikus ez az élmény.

grupi 2007.11.15. 19:22:59

Marha - jó, hogy úgy alkotnak egyesek véleményt, hogy előtte nem olvassák el azt, amiről szót emelnek.
Ráadásul még minősít is utószóként, az iodézett állat, úgy mint amikor valaki kijön valahonnan és utána/vissza köp egyet, de nem tudja miért.
Ez nem fingadó, hanem hangadó.
Beszarás.

dei · http://erdei.aplus.pl 2007.11.15. 21:10:20

Minek öregembereket rugdosni? Még humor gyanánt is?
Egyébként mi a vicces a többi részben?

grupi 2007.11.16. 11:36:16

Bocsánat, de Nyers elvtárs annyira még nem öreg, hogy ne tudná mit cselekszik. Ny. Rezső aktívan belszól mindennapi megélhetésünkbe, felveszi adóforintjainkat, azt befolyásolja gomnyomásaival és minden cselekdetével. Ez az állítólagos öreg ember annyira még sem öreg, hogy mindennek hasznát ne élvezze és mint aktív politikus érte a magáét meg ne kapja. Ha szép csenben visszavonulva élvezné kiemelt párt nyugdíját akkor talán le sem szarná(n)k. Így azonban Ő is adós, és adozó, vagyis adózzon, fizessen azért, amit tesz.

A kifogásolt személy kapcsán ért s szintén kifogásolt írást érintően pedig az, hogy ezt valaki nem tudja felfogni, érteni és értelmezni, ezek után már nem csodálni való.

Annyit azért én is hozzá fűznék még, hogy ez valóban nem vicc.
Persze lehet humorosan felfogni és lehet véresen komolyan is, kire miként hat. Lehet mondani, hogy az életből merített, attól azért némileg elrugaszkodott, vagy azon túlmenő, vagyis túlzó, túl karaktrizált, stb. Ezt nevezhetjük akkor iróniának, az alkotást pedig irónikusnak? Túlzónak?
Tőlem akár stilszerűen szarkasztikus-nak is titulálhatják/juk.
A lényeg, hogy jó, találó és a helyén van.
Akkor is ha uj műfajt kerekedik ki ebből. A szókimondó, igaz történetekre alapuló jövőt és a jelen tenedenciákat ábrázoló, azon túlmutató írámű.
Erről is lehet vitát kibontakoztatni.
Csak ne feledjük, hogy aki most nem fizeti meg, nem szolgáltatja be a fing után az adót, vagy magát a terméket adó formájában, abból előbb-utóbb a szart is kinyomják egy feltáró vizsgálat során.

2007.11.17. 17:32:51

elmondjam az igazat, vagy inkább táncoljak?
inkább táncolj...

:DDDDDDDDDD

grupi 2007.11.17. 19:18:02

Itt egy idézet(adalék) arról, hogy a fenti írás mennyire állja meg a helyét, mennyire időszeri illetve aktuális.
Ne feledjük a blogbejegyzést és az idézet netre kerülésének idejét összevetni.

"
Jövőre az ingyenes hívás is adóköteles
2007. november 16. , 14:02 FigyelőNet

Az ingyenes magáncélú hívások számát kell beszorozni a "piaci árral", s megfizetni utána a járulékokat, vagy a végszámla húsz százaléka után.

Egyre több telefonszolgáltatónál nyílt lehetőség alapdíj fejében ingyenes telefonálásra. Minthogy így a dolgozók magáncélú hívásai ingyenes voltak, ezért a munkaadók nem fizettek járulékokat a „juttatás” után.

Nem így lesz ez viszont jövőre: a magáncélú hívásokat ki kell majd gyűjteni, s beszorozni a „piaci árral” – derült ki tegnap a PricewaterhouseCoopers (PwC) „Adóváltozások a gyakorlatban 2008" című konferenciáján. Az így kapott összeg személyi jövedelemadó (szja) köteles, ezért be kell fizetni utána a munkaadónak a járulékokat.

Ha nem változtattak volna a szabályozáson, akkor valójában lemondtak volna a magáncélú telefonhasználat adóztatásáról – mondta magyarázóan Karácsony Imréné, a Pénzügyminisztérium (PM) szakállamtitkára a teremben ülő vállalkozók felzúdulását hallva. Ha a vállalkozás nem vállalja a magáncélú hívások kigyűjtését, akkor a számlaérték (az alapdíj, vagy átalányár) húsz százaléka után kell a járulékokat megfizetne.

Aligha lesz vállalkozás, amelyek bevállalja a magáncélú hívások gyűjtését, s emellett még a "piaci ár" meghatározásának kockázatát, marad tehát a díj húsz százaléka utáni járulékteher – vélte a PwC szakembere a konferencia szja workshopján.
"


Most ehhez itt no comment.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2007.11.21. 02:12:06

A bejegyzés szerintem humoros, egészen pontosan groteszk és én hangosan röhögtem rajta. Pont.
Már csak azont törön a fejem, ha ez az egész szar felrobban, amit itt a fejünkre hordtak az elmúlt száz évben, hogy mekkorát fog az szólni!
üdvölet
bbjnick

binko 2007.11.30. 23:29:05

Hajrá savanyú jánosok! Így kell ezt faszán magyar módra. Kurvajó ez a blog, akkor is ha szétpukkadtok a sok savanyú létöl, amiben az agyatok úszik. Hová tettétek a humorérzéketeket? én tudom. elvesztettétek útközben. Még talán emlékeztek is rá, hogy hol, de lusták voltatok lehajolni érte. Most már késö, elgurult, nincs meg. Pedig kár érte, a humorérzék az intelligencia egyik méröfoka, anélkül az ember olyan mint a féllábú, az is mindig rosszkedvü. Igyatok. Sokat.
süti beállítások módosítása