HTML

Terrormédia

"Van az igazság, meg van a magasabb értelmű igazság. Van a kevesek igazsága, és van a többség igazsága. Van igazság a szerencsejátékban, és van igazság Marx Tőkéjében vagy Hitler Mein Kampfjában is. Mindenben van igazság, kivéve a tömegtájékoztatást. " Albert Kamu

Nyilatkozat:

Az oldalon található történetek és személyek a képzelet szüleményei (azok is, amik valós személyeken vagy eseményeken alapulnak).

Címkék

Misi

Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett magyar hazátok.

Listás szavazást mindenkinek!

2009.02.01. 16:05 :: Lichtenstein

Kedves Állampolgár!

Bizonyára a Ön is tudja, hogy országunk törvényhozó testületébe listán választjuk a képviselők többségét. Egy új tervezet szerint mindenkit listán kell oda küldeni. Sőt, nem is fogunk itt megállni: Törvénybe fogjuk foglalni, hogy az élet mindent területén listákkal kell döntéseket hozni. Az elmúlt húsz év a bizonyíték rá, hogy ez mennyire beválik.

Elsőként vegyünk egy egyszerű példát. Bevásárlás. Mi lenne, ha a közértben nem Ön döntené el, hogy mit akar venni, hanem a boltos felkínálna önnek két listát amiből választhat:

Lista 1

fűrészpor

Lista 2

cukor, tej, kenyér, liszt, vaj, sonka, sajt

+ seggbe baszlak!

 

Rosszhiszeműek mondhatnák, hogy ez egy olyan demokratikus bevásárlás lenne, aminek többnyire seggbe baszás a vége. Természetesen ez nem igaz, hiszen mindenkinek, joga lenne az első lehetőséget választani, és csak abban az esetben kéne elfogadnunk a kettes listát, ha a vásárlók többsége arra szavazna. Ilyenkor viszont kötelességünk tudomásul venni az emberek döntését, hiszen demokrácia van: a többség akarata érvényesüljön!

Cinikus, gonosz emberek azt is gondolhatnák, hogy mivel a vásárlók csak négy évente dönthetnek a listákról, a legtöbb bevásárlásból kimarad a cukor, a tej, a kenyér, meg az effélék, és többnyire csak seggbe baszás van. Természetesen ez sem igaz, mert egyszerűen nem igaz és kész. El lehet menni vásárolni más boltokba is például, ha valami nem tetszik!

Lehet, hogy Ön azt gondolja, hogy olyan vásárlás lenne az ideális, ahol ön dönti el mit vásárol, azonban ez nem megvalósítható. Elveszne a demokrácia, emberi jogok sérülnének. Nem lenne alkotmányos. A boltok tönkre mennének.

Tudjuk, vannak országok, ahol a vásárlók döntenek, ez azonban túl bonyolult Önnek. Ne is erőltesse ezen a buksi fejét. Helyette a következőkön gondolkodjon: Orbán-Gyurcsány ellentét, cigánybűnözés, kik okozták a gazdasági válságot, ilyenek.

Üdvözlettel:

                  A Magyar Golf és Kaviár Szövetség

6 komment

Címkék: demokratikus bevásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://terrormedia.blog.hu/api/trackback/id/tr33916229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2009.02.02. 10:04:23

Demagóg vagy, az! Demagóg! Egyáltalán nem erről van szó! Szégyeld magad! :(((

Mi van, már mindenki írhat blogot?

-------------------------

;) :)))

herrbert74 2009.02.02. 13:40:40

Nagyon jól összefoglaltad a lényeget!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 17:47:19

Persze, már megint a melegek járnak jól...

millesei (törölt) 2009.02.03. 01:35:04

LOL
és egyben nagyon szomorú

grupi 2009.02.08. 11:59:24

Igaz, ami igaz.
Márpedig a listás választás ilyen.
- Nem mi írjuk a listát, (nem mi fogalmazzuk) a nekünk felkínált jóból, vagy többnyire rosszból, rosszabbakból tudunk választani.
- Ez többnyire keserű és eleve rossz választással jár.
Mint az írásból is és a választásból is kiderül, legalább elmondhatjuk majd, hogy volt benne némi jó, mert végül is basztunk.
Igaz minket és seggbe, és ez nem más, mint egy rábaszás, de politikai értelemben (értelembe véve) mégis csak baszás.
- Vég kifejlett: vagy baszunk választani, vagy teszünk érte és saját akaratunkból baszatjuk szét magunkat, közéletünket és vele sorsunkat.
Ez a maszop listája.
süti beállítások módosítása