HTML

Terrormédia

"Van az igazság, meg van a magasabb értelmű igazság. Van a kevesek igazsága, és van a többség igazsága. Van igazság a szerencsejátékban, és van igazság Marx Tőkéjében vagy Hitler Mein Kampfjában is. Mindenben van igazság, kivéve a tömegtájékoztatást. " Albert Kamu

Nyilatkozat:

Az oldalon található történetek és személyek a képzelet szüleményei (azok is, amik valós személyeken vagy eseményeken alapulnak).

Címkék

Misi

Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett magyar hazátok.

Barna alert - a játék

2009.01.28. 19:24 :: Lichtenstein

A tv közvetítéseket nézve bizonyára sokunkban felmerült a gondolat: De szeretnék én is rendőrautókat felgyújtani! Vagy: De szeretnék én is tüntetőket veretni! Vagy: De szeretném egymás után mindkettőt csinálni! Nos, mostantól minderre otthon is van lehetőség, ugyanis egy fejlesztő elkészítette a Red Alert magyar utcai harcokat felvonultató verzióját: Nemsokára kapható a Barna Alert. Mi kipróbáltuk.

 

A játék mindenben megfelel a Red Alert második részének, csak a harcoló egységek, az épületek és a környezet megjelenése lett áttervezve. A játék elején választhatunk, hogy a Jobb Ököl Frakció, vagy a Rendészeti Minisztérium oldalán szeretnénk harcolni, majd jöhetnek a küldetések.

 

A Jobbosoknál egy törékeny megjelenésű, szemüveges, alkoholista bajtárstól kapjuk a feladatokat. Például: "Ebben a könyvesboltban nem lehet megkapni a Szálasi-összest, csak a Mein Kampfot! Csapataival vonuljon a helyszínre és semmisítse meg az objektumot!"

 

Ugyanezt a küldetést eljátszhatjuk a Minisztérium oldalán is. Abban esetben egy hájas megjelenésű, szemüveges, alkoholista tábornoktól kapjuk az utasításokat: "A hírszerzés szerint rossz emberek el akarják pusztítani a miniszter unokatestvérének tulajdonában lévő könyvesboltot! Csapataival vonuljon a helyszínre és védje meg az objektumot! Visszafele a Dunkin Donuts és KFC objektumokból hozzon utánpótlást a központba!"

 

A Jobb Ököl Frakció fegyverarzenálja figyelemre méltó:A barakkokban gyárthatunk egyszerű tinihungaristákat, de komolyabb pénzért kokszos huligán vagy csatanáci is kiképezhető. Vannak csapágygolyós-csúzlis egységek, és Gyuri bácsi boldogan köhögi, hogy "Még két év és nyugdíj", ahogy a T-34-essel kigördül a fegyvergyárból. A Frakció egységei közelharcban igazán jók, a Minisztérium alakulatai gyorsaságban és gépesítésben kompenzálják gyengeségüket.

 

A játékban a az erőforrásokért is versenyezni kell, ami alatt a pályán található civileket kell érteni. A Minisztérium büntetéseket és adókat vethet ki rájuk, a Frakció pedig antiszemita könyveket adhat el nekik, vagy beszervezheti őket. A civilek elfogynak egy idő után, tehát igyekezni kell minél hamarabb, minél többet begyűjteni belőlük.

 

Összességében jó  játéknak tűnik: 10-ből 8 pontot adok rá, szerintem sokáig fogunk még játszani vele.

 

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://terrormedia.blog.hu/api/trackback/id/tr21908860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grafithuszar 2009.01.28. 22:37:19

Ez kell!!!!! Qrva jó!!!!

Teker 2009.01.28. 22:40:33

lol komolyan kérdezitek?
"Az oldalon található történetek és személyek a képzelet szüleményei (azok is, amik valós személyeken vagy eseményeken alapulnak)."

kár egyébként érte, ebben a játékban kiképeztem volna szívesen pár osztag csatanácit meg T-34-est a rohamsisakosok ellen :D

ombie 2009.01.28. 22:55:51

Ez komoly? Nincs még április elseje. Hiszem ha látom. :)

szellemi vébéká 2009.01.28. 23:06:07

na, ez csúnya bukta: dunkin donuts már vagy hét éve nincs magyarországon. kfc-t pedig, az amerikai anyacég szabályzata szerint, tilos rendőrségek és könyvesboltok közé nyitni.

kordonosi állattitkár szerepe is választható? vagy gyík?

Levi 2009.01.28. 23:16:50

Én játszanék vele... :)

Levi 2009.01.28. 23:17:24

"Ombuccmannak" nem lehet lenni??? ;)

szellemi vébéká 2009.01.28. 23:21:13

és olyan játék nincs, amiben nem szittyaárja, hanem simán az alkotmányos diktatúra, A6-osok, pártpénztárak, választási bankszámlák és az igazi kistafírozott panelproli, szűcs erika ellen kell harcolni, robbantani, orvgyilkolni?

mert most komolyan: nem tudom, mi lennék kevésbé szívesen, náci vagy komcsi?
viszont a kiadó nagyon ráérzett: mindkét tábor ultráit kiszolgálhatja ugyanazzal az egy termékkel. ezt egyszerre püfölheti tomimacska (ha már magyar), pilhál, bayer, illetve aczél "tudniillik" bandi, mester tomi és persze bolgár gyuri.
tényleg van összefüggés az utóbbi ojjektív zsurnalisztaóriás és gyurcsány feleségének nemzetisége között? azért én császár "ez tiszta '56" attila helyében megpiszkálnám ezt a vonalat. (azért ezzel a vezeték névvel forradalmárkodni elég röhejes)

szóval, hol kapható (tölthető le ingyen) ez a játék?

Nem vagyok fideszes 2009.01.28. 23:57:44

A Dunkin Donuts vélhetően az általunk is ismert amcsi filmek amcsi sablonjára hajaz, mármint hogy a zsaruk fánkot zabálnak. Szerintem faszság volt beleírni, ez pont hogy hazai feelinget nyújtó cucc.

De király, nekem is kell!!!

El Argentino 2009.01.29. 00:10:46

"csatanáci" és "Gyuri bácsi boldogan köhögi, hogy "Még két év és nyugdíj", ahogy a T-34-essel kigördül a fegyvergyárból", apám jó nagyokat röhögtem:D hihetetlen.

Johnny336 2009.01.29. 00:43:48

"egyszerű tinihungaristákat, de komolyabb pénzért kokszos huligán"

Beszarok! :D

Egyébként hova tűnt az előző poszt?!

S. Annyi 2009.01.29. 01:53:15

Namármost. Ha én le szeretném szarni például a gyurcsány fejét, akkor ez erőszakos cselekedet előkészületének számít? Hisz a gondolat, a vágy az már előkészület szerintem. Tehát két évre lecsukhatnak. Mármost a kurva anyjukba küldeném az ótvaros kommunista jogászokat.

Méhenkívüli 2009.01.29. 02:15:41

Hát ez tényleg nagyon vicces, kár, hogy a 2006-ban feldobott kérdésekre még senki nem akart és nem tudott választ adni. Márc. 15!

mnmnbkhj 2009.01.29. 06:57:28

HA csak gépen lenne ilyen politikai csatározás...

Fuck Hope! 2009.01.29. 07:06:29

A múlt héten én is megtapasztalhattam a barna alertet, de végül is időben odaértem a wcre.

marosy 2009.01.29. 07:28:51

anyádat, lichtenbullshit

Azhát 2009.01.29. 07:31:16

Az ötlet jó :)

De!!!! felejtsük már el, hogy a "barakkokban gyárthatunk"!!
Basszus az angol 'barracks' magyarul nem barakk (az teljesen más!), hanem kaszárnya, vagy laktanya.
Tele van a net azokkal, akik fikázzák a filmek fordítóit - ebbe a hibába meg állandóan belefut mindenki!

Azhát 2009.01.29. 07:37:05

@S. Annyi:
"Namármost. Ha én le szeretném szarni például a gyurcsány fejét, akkor ez erőszakos cselekedet előkészületének számít? Hisz a gondolat, a vágy az már előkészület szerintem. Tehát két évre lecsukhatnak. Mármost a kurva anyjukba küldeném az ótvaros kommunista jogászokat."

nem hiszem, hogy önmagában a "le szeretném" annak minősülne.

De azért egy kicsi gondolja bele: ha valaki azt mondja, hogy orbánviktor fejét akarja leszarni? vagy ha úgy jobban tetszik budaházyét? esetleg a tiedet? akkor te hogy reagálsz? ja, hogy olyankor te egyből nekimész a másiknak?....

(Igen tudom, ők közszereplők, te meg nem, nekik el kell viselniük a kritikát, neked meg nem :)

Egyszóval: semmiféle ilyen törvényi szabályozás nem jó - de ne feledjük, hogy mindez reakció valamire.

phaidros 2009.01.29. 08:15:56

Ahogy elnézek egy két kommentet, a leírás telibe talált. :D

"egy törékeny megjelenésű, szemüveges, alkoholista bajtárstól kapjuk"

DartagnanX 2009.01.29. 08:32:09

Kifelejtetted a Hero Classokat a játékból. A Minisztérium oldalán a Veress fiúk növelik a behajtható adó mennyiségét (őket támadni sem lehet), míg a Jobbosoknál Budaházy látja el a csatanácikat molotov-koktélokkal (+20% sebzés), ha háziőrizetbe kerül akkor a moráljukat növeli.

DartagnanX 2009.01.29. 08:52:13

Mondjuk szerény véleményem az, hogy míg nácik nem igazán vannak Magyarországon (ezért kicsit erőteljes a nyilaskereszt a borítón), addig korrupt miniszterek annál többen.

nina2000 2009.01.29. 09:09:12

No para gyerekek.....márciustól érkezik a politikai verzió " Korruptivity avagy parasztokrácia "....és ez tényleg komoly!!!!

Azhát 2009.01.29. 09:10:13

@DartagnanX:

"Mondjuk szerény véleményem az, hogy míg nácik nem igazán vannak Magyarországon (ezért kicsit erőteljes a nyilaskereszt a borítón)"

Hát valamennyi van. Ha nem is a felvonulókra gondolunk, hanem p. arra akik kiadták a Mein kampfot - és akik megveszik...

"addig korrupt miniszterek annál többen."
Ez tény.
Ez sem jó, de ha választani kell, hogy melyikük legyen, akkor kit választanál?

nina2000 2009.01.29. 09:20:38

@Azhát:

Nem attól lesz valaki "náci", hogy megveszi a Mein kampfot.....és nállunk tényleg nincsennek nácik, legfeljebb fogalomzavaros hülyék :) ...attól sem vagy "narkós" mert van egy canabis emblémás bármid...vagy de ???
....és kommunista leninfijú sem vagy mert van egy Lenines bármid....vagy de ???

Azhát 2009.01.29. 09:30:40

@nina2000/ pneumatic morosus brutalicus:

"Nem attól lesz valaki "náci", hogy megveszi a Mein kampfot..."

Nem, de azért ez jelent valamit nem? Vagy szimpla történelmi érdeklődés miatt adták ki és vették meg? :))) Azért ne legyünk már naivak...
(Mellesleg nekem az a véleményem, hogy ki kellett volna adni egy rendes kiadónak, rendes jegyzetekkel stb., mert aki akarja, úgyis megszerzi. Gondolom már régen be van szkennelve...)

"...és nállunk tényleg nincsennek nácik, legfeljebb fogalomzavaros hülyék :)"

Így is felfoghatod, de milyen rossz lesz nekünk, ha hülyék kezébe hatalom kerül.
Na jó, tudom, már most is hülyék kezében van a hatalom, de ők máshogy hülyék :)
Emez hülyéknek meg egyelőre egy molotovos üveg és az utcán parkoló autók felett van hatalmuk, de...
süti beállítások módosítása